"Ik voel me schuldig als ik meer tijd doorbreng met eentje."
De Tweelingcoach · 07. september 2022
En ik begrijp het helemaal. Je wilt absoluut niet dat een van de kinderen het idee heeft dat je hem of haar minder lief vindt.

Een relaxte vakantie met jouw tweeling, het kan echt!
De Tweelingcoach · 02. augustus 2022
Vakantie! Is dat een dikke vette "YEAAH VAKANTIE!!" voor jou of gaat stiekem de vakantie-survival modus aan? Komen de stressvlekken al in je nek te staan als je denkt aan 6 weken op elkaar lip zitten? Als dat laatste het geval is, lees dan zeker even door een ontdek een aantal fijne tips voor een relaxte vakantie met jouw tweeling.

Waar ducktape al niet goed voor is...
De Tweelingcoach · 16. juni 2022
Je zult wel denken: “Huh, ducktape.. Wat heeft dat te maken met het opvoeden van mijn tweeling?” Nou meer dan het lijkt! Je leest het hier.

tweeling opvoeden
De Tweelingcoach · 20. mei 2022
Ik denk dat zo'n beetje alle ouders willen dat hun kinderen opgroeien tot unieke, zelfverzekerde personen. Tot iemand die echt zijn of haar eigen weg bewandelt. Die zijn of haar eigen keuzes durft te maken en die écht zichzelf is. Opvoeden tot een authentiek persoon. En ik denk dat dit zo'n beetje voor elke ouder een uitdaging is en voor tweelingouders misschien nog wel een beetje meer.

Hoe breng je een tweeling naar bed?
De Tweelingcoach · 12. mei 2022
Bijna elk coachtraject komt dit onderwerp wel ter sprake. Het maakt ook niet uit hoe oud de tweeling is. Het naar bed brengen van onze tweeling blijkt een uitdaging te zijn.

Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander
De Tweelingcoach · 11. april 2022
Naar mate dat jouw tweeling ouder wordt zul je merken dat ze steeds meer eigen behoeftes, wensen en voorkeuren krijgen. Ook in de opvoeding. En dat maakt het extra lastig als tweeling ouder.

Helemaal gesloopt door jouw tweeling?
De Tweelingcoach · 30. maart 2022
Je staat in de ochtend moe op, telt de minuten af tot bedtijd en kan eigenlijk niet meer goed reageren op het gedrag van jouw tweeling. Het constante geduw en getrek, vragen om aandacht, "maaaaamm" en de eeuwige strijd om hetzelfde dingetje. Hoe komt het toch dat ons lontje zo kort is en dat onze energie zo laag is. Ook als we een goede nachtrust hebben gehad..

Tweeling kloof: Wat de een doet en de ander ervaart
De Tweelingcoach · 01. maart 2022
Waar tweelingen vaak zo goed met elkaar kunnen spelen, komt het ook regelmatig voor dat er iets gebeurt en daar allebei een andere ervaring hebben. Dat klinkt zo misschien een beetje vaag, maar in deze blog leg ik het verder uit.

Tweelingen zijn er in 6 karaktertypes (gastblog)
De Tweelingcoach · 07. oktober 2021
Wist jij dat er zes types tweelingen zijn? Dus niet alleen een- of twee eiig. Ik mocht hier een gastblog over schrijven.

tweeling samen of apart in de klas
Tweelingmama · 22. juli 2021
Tijdens het eerste tien minuten gesprek na de kerstvakantie kwamen de juffen met het idee om de meiden in groep 3 in aparte klassen te plaatsen. En ik moet toegeven, deze kwam best rauw op mijn dak. Waarom we toch hebben gekozen voor aparte klassen lees je hier!

Meer weergeven